Buiten Bennebroek

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze workshops

Bij Buiten Bennebroek bieden wij een breed scala aan workshops met verschillende thema’s, zoals barbecue, koken en het maken van worst of paté. Tijdens de workshop leer je de fijne kneepjes van het vak van Branche Erkende Meesterslager Peter, die zijn kennis en enthousiasme voor het vak graag met je deelt.

Tijdens onze workshops gaan we na ontvangst en kennismaking samen met u aan de slag. U krijgt uitleg over de ingrediënten, de bereidingswijze en de tips en trucs van het slagersvak. Verder leert u hoe u uw eigen producten kunt maken, afhankelijk van de gekozen workshop. U kunt al uw vragen stellen aan Meesterslager Peter, die u graag helpt en adviseert. Na afloop kunt u uw zelfgemaakte producten mee naar huis nemen om er thuis verder van te genieten. Iedere workshop wordt afgesloten aan tafel, waarbij we gezamenlijk genieten van de (h)eerlijke producten die tijdens de workshop zijn gemaakt, onder het genot van een drankje.

Naast de standaard workshops is het ook mogelijk om een workshop op maat te maken voor grotere groepen. Zo kunt u voor uw verjaardag, familiedag of bedrijfsuitje iedereen vermaken en verwennen met een inspirerende en leerzame middag.

Paté maken

Wat leert u:

  • Theorie van paté maken
  • Bewerking van grondstoffen
  • Kruidingen en smaakcombinaties
  • De technieken achter verschillende patébereidingen

Agenda workshop:

  • Ontvangst met koffie of thee en kennismaking
  • Uitleg van recepten en bereidingen
  • Samen aan de slag met de recepten
  • Aan tafel samen genieten van de gerechten onder genot van een drankje
  • Na afloop krijg u de recepten mee naar huis.
Vorige slide
Volgende slide

worst maken

Vorige slide
Volgende slide

Workshop Worstmaken: duur 4 uur

Welke worstsoorten:

  • Braadworst/saucijzen
  • Grillworst
  • Rookworst

 

Wat leert u:

  • Korte uitleg theorie worstmaken
  • Grondstoffen bewerking
  • Kruidingen en variaties in samenstellingen
  • Technieken verschillende soorten worst bereidingen

Agenda workshop:

  • Ontvangst met koffie of thee en kennismaking
  • Uitleg van bereidingstechnieken voor verschillende soorten worst
  • Aan de slag met de grondstoffen voor het worst maken
  • Worst maken
  • Aan tafel proeven en genieten van de zelfgemaakte worst, huisgemaakte vleeswaren, rustieke broden en een drankje.
  • Na afloop krijgt u de receptuur en uw zelfgemaakte worst mee naar huis.

Streekproducten

Heeft u ook weleens heimwee naar de klassieke Streekproducten van vroeger ?

Tijdens deze workshop leren wij je hoe je deze zelf kan maken.

  • Voorafgaande aan de workshop stemmen we met je af welke streek producten je voorkeur hebben.

Wat leert u:

  • Het ontstaan van de verschillende streek producten
  • Grondstoffen en bewerkingen
  • Kruidingen en regionale variaties
  • De technieken achter de gekozen streek producten ( zoals bijvoorbeeld : balkenbrij, zult, bloedworst etc )

Agenda workshop:

  • Ontvangst met koffie of thee, kennismaking
  • Uitleg herkomst en bereiding technieken van de gekozen streek producten
  • Aan de slag met de grondstoffen
  • Bereiding van de gekozen streek producten
  • Aan tafel proeven en genieten van de zelf gemaakte streek producten en een drankje.
  • Na afloop krijgt u receptuur en de zelf gemaakte streek producten mee naar huis.

 

Hand of man take cooking of meat with vegetable grill, Chef cook

van Kop tot staart

Vorige slide
Volgende slide

Het past huidige gedachte over vlees cosumptie om duurzaam gehouden dieren zo veel mogelijk van kop tot staart te gebruiken.

Workshop: Vlees bewerken varken “van kop tot staart” duur 6 uur

Wat leert u:

  • Inzicht in alle producten die van het varken gemaakt kunnen worden
  • Vlees bewerking technieken
  • Verschillende worst bereiding technieken
  • Pate bereiding technieken
  • Kruidingen en smaak combinaties

Agenda workshop:

  • ontvangst met koffie of  thee, kennismaking
  • uitleg diverse technieken
  • aan de slag met vleesbewerking
  • lichte lunch
  • aan de slag met worst maken en pate bereiding
  • aan tafel proeven en genieten van alles wat “van kop tot staart “gemaakt is onder genot van een drankje
  • na afloop krijgt u recepturen en alles wat u “van kop tot staart”gemaakt heeft mee naar huis.

koken

Workshop koken : Seizoen gebonden 4 gangen diner  duur 4 uur

 

Tijdens deze workshop gaan we samen met u in onze keuken aan de slag.

We bereiden samen een 4 gangen diner welke u ook eenvoudig thuis kan bereiden.

Kortom, samen koken en aan tafel genieten van de bereidde gerechten onder genot van bijpassende wijnen of een ander drankje.

Agenda workshop:

  • Ontvangst met koffie, thee of een drankje, kennismaking.
  • Uitleg menu en bereiding technieken
  • Aan de slag met de bereiding van de verschillende gangen
  • Gezellig tafelen
  • Na afloop krijgt u de recepturen mee naar huis
Vorige slide
Volgende slide

Grootmoeders recept

AdobeStock_97642470-2048x1342

Tijdens deze workshop gaan we samen met u lekker “nostalgisch” koken aan de hand van recepten uit de huishoudelijke keuken van 50/60 jaar geleden.

 

Onderwerpen workshop :

  • Bouillon en soepen
  • Koude en warme voorgerechten
  • Groenten bereidingen
  • Vlees bereidingen
  • Nagerechten

Agenda workshop:

  • Ontvangst met koffie of thee, kennismaking
  • Uitleg recepten en bereidingen
  • Aan de slag met de recepten
  • Aan tafel samen genieten van de gerechten onder genot van een drankje
  • Na afloop krijg u de recepten mee naar huis.